Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır? Pişirme süresi:15 dakika hamurun mayalanma süresi,15 dakika hamurun dinlenme süresi,25 dakika 175 derecede fırında. Haşhaşlı Çöreğin Yapılışı • Geniş oval bir kabın içerisine 2,5 su bardağı unu alın.unun ortasını açın ve içerisine 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tane yumurtayı kırıp ekleyin.1 kahve kaşığı hazır mayayı bir kabın içerisine alıp üzerine biraz […]

Lezzetli Patatesli Kaşarlı Tepsi Böreği Tarifi

Kaşarlı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Patatesli Kaşarlı Tepsi Böreği Tarifi’nin Yapılışı Hamur amaçlı sıvı/akışkan malzemelere kapsamlı bir kaba alıp çırpın ağır ağır unu dökerek narin bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölün, her ikisini merdaneyle açın, açtığınız hamurun bir tanesini yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize koyun. Ardından dilediğiniz harç ( ben patates […]