Tulumba Tatlısı Tarifi

Published by: 0

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sevgili ev hanımlarımız ve ziyaretçilerimiz bugün sizlere yöresel bir tatlımız olan ”Tulumba tatlısı” tarifini anlatacağız. Tulumba tatlısının inanılmaz lezzetini hemen herkes tatmıştır. O lezzeti anlatmaya gerek duymuyoruz, tatlı tutkunlarının hepsi zaten biliyordur.

Tulumba Tatlısı Malzemeleri 

– 4 su bardağı dolusu beyaz un

– 4 su bardağı dolusu su

– 8-9 adet yumurta

– 100 gram margarin

– Kızartmak için: 3 su bardağı dolusu sıvı yağ

– Şerbeti için: 4 su bardağı dolusu toz şeker, 3 su bardağı dolusu su, 1 çorba kaşığı limon suyu

Tulumba Tatlısı Hazırlanışı 

Öncelikle şerbeti hazırlamak için toz şekerimizi ve suyumuzu koyu bir şerbet şeklini alıncaya kadar ocağımızı açarak kaynatıyoruz. 1 çorba kaşığı limon suyumuzu ekleyerek karıştırıyoruz ve ocağımızı kapatarak ateşten alıyoruz. 4 su bardağı dolusu suyu tencerede kaynatıyoruz. Margarini üzerine dökerek eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağımız üzerinden ateşi kısıyoruz, beyaz unu azar azar ilave ederek sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca mermer üzerine veya soğuk bir tepsi üzerine boşaltıyoruz. Hamur biraz soğuduktan sonra yumurtalarımızı birer birer kırarak yoğuruyoruz. Hamuru geniş ağızlı bir sıkma torbasına dolduruyoruz. Sıvı yağı derin bir tencerede ısıtıyoruz. Yağ fazla kızgın olmaması için yağa dikkat ediyoruz. Hamuru yağa sıkıp her yeri pembe renk alana kadar kızartmaya devam ediyoruz. Kevgirle yağdan alarak soğuk şerbet içerisine atıyoruz. Şerbetini çektikten sonra artık servis tabağını dizerek servis yapabiliriz. Dilerseniz üzerine ceviz parçacıkları süsü için ilave edebilirsiniz.