Taş Kadayıfı Tatlısı Tarifi

Published by: 0

Taş Kadayıfı Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Günümüzde insanlarımız tarafından en sevilen ve caddelerimizde, pastahanelerde, Alışveriş merkezlerinde kolayca ulaşabileceğimiz ve halkımız tarafından en çok tüketilen taş kadayıfı tatlısı tarifini siz değerli ev hanımlarına ve bizi takip eden ziyaretçilerimize anlatacağız.

MALZEMELER 

– 8 Adet taş kadayıf

– 2 su bardağı toz şeker

– 2 su bardağı su

– 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

– 1 su bardağı çırpılmış kremşanti

– 1 – 2 Adet kivi

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kadayıfların kenarını çıkarıyoruz ve yumurtaya bandırarak kızartıyoruz.

Ayrı bir tencere üzerinde toz şekerimizi ve suyumuzu kaynatıyoruz. Kızarttığınız kadayıfları şerbetin içine ilave ediyoruz. Ocağımızı açarak kısık ateşte kadayıflar şerbetini çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra taş kadayıfı soğumaya bırakıyoruz.

Önceden hazırladığımız 2 çorba kaşığı hindistan cevizine taş kadayıfı soğuduktan sonra hindistan cevizimizi üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra bir servis tabağı alıyoruz taş kadayıfını içerisine katıyoruz. Orta kısmına hazırladığımız kremşantiyi koyarak tatlımızı süsleyin. Artık tatlımız hazır servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…