Mozaik Kek Tarifi

Published by: 0

Mozaik Kek için Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağından bir parmak ılık su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kakao

    Mozaik Kek Yapılışı

    Mikser kabına yumurtaları kıralım, üzerine toz şekeri döküp mikserle iyice çırpalım. Daha sonra su ve sıvıyağı ekleyelim, mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edelim. Nişastayı, kabartma tozlarını, vanilyayı ve bir buçuk bardaktan biraz fazla unu eleyerek hamura ekleyelim. Çırpmaya devam edelim. Şimdi hamurun yarısını başka bir kaba dökelim. Kalan hamura artan yarım bardaktan az unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Öteki hamura kakaoyu ekleyelim çırpalım. Baton kek kalıbının kenarlarını yağlayalım. İçine yağlı kağıt yerleştirmemizin ardından Her iki hamurumuzdan da  karışık olacak şekilde kalıbımıza döküyoruz ve kekimizi daha öncesinden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında pişirmeye alalım. Fırınımızdan çıkarttık ve soğutma işleminin ardından kekimizi dilimlememizin ardından servisimizi yapabiliriz. Afiyet olsun