Kuru İncirin Faydaları

Published by: 0

Kuru İncirin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çok eski çağlardan beri meyve olarak tüketilen incir birçok kişi tarafından antioksidan olarak kullanılmıştır. Özellikle ülkemizde de yetişen incirin ana merkezi Aydın ilidir. Yine ılıman iklime sahip Asya bölgesinde de incir yetişir.

Kuru incirin faydaları saymakla bitmez. İncir öncelikle çok yüksek oranda lif içeren bir meyvedir. Birkaç incir yiyerek vücudun ihtiyacı olan liflerin % 20 kadarını rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Özellikle başta kabızlık olmak üzere birçok sindirim sorununa iyi gelir. Özellikle içeriğinde yer alan yüksek magnezyum, sodyum ve kalsiyum sayesinde mineral deposu olarak görev yapar. Bu mineraller kemik yapısına katılır ve kemiklerin herdaim güçlü kalmalarını sağlar. İncir aynı zamanda yüksek bir K vitamini ve C vitamini içeriğine sahiptir. Neredeyse hiç yağ içermez ve kalp dostu olarak bilinir. Yüksek tansiyonu dengeler, kolesterolü düşürür. Damar onarımı ve bakımı için en ideal yiyeceklerdendir. İncirin sağlığa faydaları arasında kış aylarında kaynatılıp içilerek boğaz ağrılarını hafifletmesi de vardır. Yine saçlar için çok iyi bir bakım ürünü olarak görev yapar. Demlenen incirin suyu saçlarda güvenle kullanılabilir.

İncirin Besin Değeri

İncir hem vitamin hem de mineral bakımında besin değeri yüksek bir meyvedir. 100 gram kuru incir 1 gram yağ, 3 gram protein ve 48 gram karbonhidrat içerir. A, B1, B2, B6, C vitaminleri kuru incirin içerisinde olan bilinen vitaminlerdir. Ayrıca incir, kalsiyum ve potasyumdan başka demir, fosfor, çinko, manganez, bakır ve selenyum gibi mineralleri de içerir. Kuru incir kaç kalori? 100 gram kuru incir yaklaşık olarak 250 kaloridir.

İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü

İncirin sağlık açısından faydaları arasında kür olarak kullanılarak kadınların yumurtlama sistemlerini ve gebe kalma olasılıklarını iyileştirici etkileri de vardır. Uzmanlar tarafından henüz bilimsel bir faydasının olup olmadığı araştırılmasına rağmen, çok eski zamanlardan beri incir kürü gebe kalmak isteyen kadınlar tarafından kullanılıyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilen bu kür sayesinde incirin tüm vitamin ve mineral içeriğinden de faydalanılabilir.

3 bardak kadar suyu bir tencerede kaynatmaya başlayın ve içerisine de 20 adet kuru inciri dörde bölerek koyun. Kuru incirleri 20 dakika kadar kaynattıktan sonra suyu süzün ve soğumaya bırakın. Bu kürü günde 3 öğün yemeklerden önce için. Kürün mutlaka günlük olarak taze bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Kürün uygulanma süresi ise 7 hafta. 3 hafta aralıksız içilecek olarak küre 1 hafta ara verilir ve sonrasında da 3 hafta boyunca içilir.

İncirin Zararları

Her fazla tüketilen besinin mide sorunları verebileceği gibi incirin de tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Yani bir oturuşta birkaç kilo incir yemek gerekmez. Üstelik böyle bir durumda kuru incirden bir fayda almak da zordur. Bir de kuru incirle ilgili diyabetlerin dikkat etmesi gerekiyor. İncir kan şekerini düşürdüğü için diyabetlerin insülin kullanımıyla birlikte sorun yaratabilir. Yani hem incir kan şekerini düşürür hem de insülin. İkisini birlikte kullanırken dikkatli olmak önemlidir. Bunun haricinde incirin bilinen bir zararı yoktur.