Gerdan Baklava Tarifi

Published by: 0

Gerdan Baklavası Nasıl Yapılır?

Gerdan baklava yöresel bir tatlıdır. Gerdan baklava halkımız tarafından özellikle sevilen tatlı tutkunlarının en çok tükettikleri tatlılarımız arasındadır. Ev hanımlarımız çoğu zaman gerdan baklava tatlısını yaparak misafirlerine ikram ederler. Kadın günlerin de özellikle yapılan tatlılarımızdan birisidir. Bugün sizlere Gerdan baklava tarifini anlatacağız. Ev hanımlarımızın çoğu bilse dahi bir çok ev hanımlarımız ve genç kızlarımız bilmiyor haliyle.

Gerdan Baklava Malzemeleri 

– 2 adet yumurta

– 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ

– 1 tatlı kaşığı tuz

– 1 su bardağı dolusu süt

– Yarım kilogram beyaz un

– 1 su bardağı dolusu nişasta

– 5 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz

– 250 gram margarin

– 250 gram tereyağı

Üzeri ve şerbeti için:

– 3,5 su bardağı dolusu su

– 1 kilogram toz şeker

– 1 çay kaşığı dolusu limon suyu

Gerdan Baklava Hazırlanışı

Öncelikle yumurta, sıvı yağ, tuz, süt ve unumuzu içerisi derin bir kaba yerleştirerek yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduktan sonra 2 saat boyunca dinlendirmeye alıyoruz. 4 adet bezeye ayırıyoruz. Bezelerin içerisine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde bezeleri açıyoruz. Yufkanın üst kısmına ceviz serpiştiriyoruz. Kenarlarından buruşturarak 4 parmak genişliğinde büzüyoruz.

Tepsinin genişliğin de keserek tepsiye koyuyoruz. Yufkaların bütününü bu şekilde hazırlıyoruz. Margarin ve tere yağını ocağımızı açarak eritiyoruz. Sıcakken yufkaların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra buz dolabımıza soğumaya alıyoruz. Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri ocağımızda kaynatın. Limon suyunu ilave ederek, ocaktan alın. Sıcak şerbeti yufkaların üst kısmına gezdirerek, dilimleyin. Cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…