Çikolatalı Pasta Tarifi

Published by: 0

Merhaba sevgili tutuyorum.com okuyucuları. Bugün sizlere eşsiz bir pasta tarifini yapacağız. Bu pasta tarifi pek çoğunuzun damak tadına uyan bir tariftir. Pek çoğunuzun sevdiği çikolatalı pasta tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz.

 

Çikolatalı pasta için gerekli malzemeler;

 

–          3 adet yumurta

 

–          3.5 kahve fincanı pudra şekeri

 

–          2 kahve fincanı un

 

–          1 kahve fincanı kakao

 

–          2 çay kaşığı hamur kabartma tozu

 

–          Yarım paket şekerli vanilin

 

Çikolatalı pastasının musu için;

 

–          250 gram bitter çikolata

 

–          1 yumurta sarısı

 

–          70 gram tereyağı

 

–          1 portakalın rendelenmiş kabuğu

 

–          250 ml krema

 

Çikolatalı pasta üzeri için;

 

–          100 gram bitter çikolata

 

–          50 ml krema

 

–          5 ya da 6 adet çilek

 

–          2 yemek kaşığı file badem

 

–          1 çay bardağı damla çikolata

 

Çikolatalı pasta hazırlanışı;

 

Çikolatalı pasta herkesin çok sevdiği bir pasta çeşididir. Bu yüzden pek çok takipçimizin bu pastayı sıra dışı ve eşsiz bir şekilde yapmak istediğini biliyoruz. Şimdi bu sıra dışı pastanın yapımına geçelim.

 

Çikolatalı pasta için almış olduğumuz pudra şekeri ve yumurtaların bir kase içerisinden iyice çırpın. Bu karıştırma işlemini yaparken diğer almış olduğunuz kabartma tozu, un, hamur, kakao ve pakmaya şekerli vanilini içerisine ekleyerek iyice karıştırmaya devam edin. Bundan sonra kek hamurunu 20 ya da 22 cm’ lik bir kelepçeli kek kalıbına iyice yerleştirin. Hazırlama işlemine başlamadan önce ısıtmış olduğunuz fırında 160 derece sıcaklıkta 30 ila 40 dakika arasını pişiriniz. Mus için çikolata, rendelenmiş portakal kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını benmari usulü ile içerisindeki çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırıp pişiriniz. Çikolatalı pasta için elinizde bulunan soğuk kremayı bir kase ya da tencere içerisinde iyice katılaşana kadar çırpınız. Elinizde hazır halde bulunan çikolatalı karışımı çok yavaş bir şekilde kremalı kaba ekleyip spatula ile karıştırmaya devam ediniz. Sonra keki aynı şekilde kelepçeli kaba alınız. Bu kekisin üzerine musu iyice yayacak şekilde dökün. Şimdi hazırlamış olduğunuz bu özel karışımı buzdolabı içerisinde en az 6 ya da 7 saat boyunca bekletiniz. Çikolatalı pastanın üzerinde bulunan karşım içinse krema ve bitter çikolatayı iyice eritin. Hazırlamış olduğumuz pastanın üst kısmına yayarak dökün. Sonra kelepçeli kap içerisinde bulunan pastayı çıkarınız. Damla çikolataları üzerine güzel bir şekilde serpin. Sonra süslemesi olan çilek ve badem ile iyice süsleyin.

 

Hazırlamış olduğunuz bu pastayı 2 ya da 3 saat buzdolabında beklettikten sonra Çikolatalı pastanızı servis yapabilirsiniz